Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Bookmarks Share via e-mail
Contact     Home

Taxatierapport van De Vastgoedtaxateur

Wanneer je kiest voor een gedegen taxatierapport, kies dan voor de Vastgoedtaxateur. Wij taxeren volgens de laatste taxatienormen en voldoen daarmee aan alle eisen van hypotheekverstrekkers. Er zijn diverse reden waarvoor een taxatierapport van belang is. Wij zetten hieronder de meest voorkomende redenen voor u op een rij.

Wanneer een taxatierapport nodig?

Een taxatie kan bij verschillende aangelegenheden noodzakelijk zijn. Wij zullen hieronder de drie meest voorkomende redenen weergeven.

Financieren / kopen van een woning

Wanneer u een woning koopt zal de bank van een onafhankelijke taxateur willen weten of de koopprijs reëel is. Hiervoor zal een andere makelaar / taxateur een taxatierapport opmaken.

Verbouwen / verbeteren van de woning

Als u een woning wilt verbouwen en daarvoor een extra hypotheek gaat afsluiten dan heeft u een taxatierapport nodig. Hiervoor zal een makelaar / taxateur een rapport opmaken.

Echtscheiding of erfenis

Bij een echtscheiding of erfenis hoeft niet per definitie een taxatierapport te worden gemaakt. Echter in geval van tegenstrijdige belangen en / of meningen kan het opmaken van een taxatierapport wel duidelijkheid geven. Hiervoor zal een makelaar / taxateur een rapport opmaken.

NWWI taxatierapport Amsterdam en omgeving

Wanneer u een hypotheek af wilt sluiten is het voor hypotheekverstrekkers van belang dat er een gevalideerd taxatierapport overhandigd kan worden. Dit rapport voldoet namelijk aan de eisen van alle geldverstrekkers en wordt eveneens geaccepteerd voor de aanvraag van een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie). U heeft bij ons al een gevalideerd taxatierapport vanaf € 399,- inclusief btw.

N.B. Niet alle hypotheekverstrekkers hanteren dezelfde geldigheidsduur voor een taxatierapport. Dit kan uiteenlopen van drie tot zes maanden.

Regel hier voordelig uw taxatie!

Wij zijn lid van de Vastgoedcert en het NWWI